ΒΙΝΤΕΟ-Βαρουφάκης: Σίγουρο το νέο μνημόνιο

ΒΙΝΤΕΟ-Βαρουφάκης: Σίγουρο το νέο μνημόνιο

 

«Οι κυβερνήσεις σε περίοδο κρίσης έχουν ιερή υποχρέωση να προσέχουν τι λένε και να εκφέρουν αισιόδοξο λόγο και αισιόδοξες προβλέψεις μόνο, αν υπάρχει βάση γι’ αυτά», δήλωσε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ούτε το 2013 υπήρχε βάση ούτε τώρα υπάρχει βάση», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, τονίζοντας: «Μακάρι το 2014 να με διαψεύσει και να προκύψει η βάση για την εκπλήρωση των αισιόδοξων προβλέψεων του Πρωθυπουργού. Αλλά, δυστυχώς, εάν δούμε όλες τις βασικές δημοσιονομικές μεταβλητές, εγώ δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει η αισιοδοξία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης διερωτήθηκε: «Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι η τρόικα από μόνη της θα προβεί είτε σε νέο δάνειο είτε σε κούρεμα των υπαρχόντων δανείων -αναδιάρθρωση, κούρεμα, το ίδιο πράγμα είναι- χωρίς νέο μνημόνιο;». Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε: «Είναι πολύ πιθανόν να μην το ονομάσουν νέο μνημόνιο. Θα το πούνε κάτι άλλο. Αλλά δεν θα ‘ναι τίποτα άλλο, από τη λογική επέκταση του μνημονίου 1 και 2».

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η μεγάλη επιτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων, τα τελευταία τρία χρόνια, είναι ότι, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε πρωτογενές έλλειμμα.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ