Βαρουφάκης:Ανέκδοτο το greek success story

Βαρουφάκης:Ανέκδοτο το greek success story

Ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε στον αέρα του Real FM και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο για την πιθανότητα, ή όχι, λήψης νέων μέτρων καθώς και για το αν οι επερχόμενες γερμανικές εκλογές θα διαμορφώσουν ένα θετικότερο περιβάλλον στην Ελλάδα.

«Τρεισήμισι χρόνια τώρα μας υπόσχονται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και πάντα υπάρχουν, γιατί απλούστατα αυτό το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι αδιέξοδο και κάθε φορά που αποτυγχάνει η αγελάδα, η οποία πεθαίνει λίγο-λίγο να παράξει γάλα , μαστιγώνεται άλλη μία φορά. Και θα γίνει και ξανά και ξανά, όσο υπάρχει αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται και επιβάλλει η Γερμανία και θα συνεχίσει να την επιβάλλει όσο χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και Πορτογαλία την αποδέχονται», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Στο ερώτημα για το αν οι εκλογές στη Γερμανία σημάνουν και ένα ευνοϊκότερο κλίμα για την Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε λέγοντας πως είναι κακόγουστο αστείο να λέμε ότι έχουμε μια πολιτική σκηνή που συνεχώς καλλιεργεί προσδοκίες για το τι ωραία πράγματα θα μας συμβούν, αφού η κυρία Μέρκελ επανεκλεγεί . Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, συμπλήρωσε ο γνωστός οικονομολόγος.

Όσο για το λεγόμενο greek success story, o κ. Βαρουφάκης ανέφερε:

«Θα μείνει στην ιστορία το ανέκδοτο περί «greek success story». Το έχει αποδομήσει ο κ. Σαμαράς. Γιατί αν είχε υπήρχε τέτοιο greek success story και ο κ. Σαμαράς έκλεινε την ΕΡΤ και μαύριζε τις οθόνες, τότε θα ήταν εγκληματίας. Γιατί αν υπήρχε πιθανότητα η χώρα να σταθεροποιηθεί και έριχνε μια κλοτσιά στην καρδάρα, με αυτό που έγινε με την ΕΡΤ και δημιούργησε συνθήκες μεγάλης κρίσης, θα ήταν εγκληματικός.

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι εγκληματίας βεβαίως. Ο λόγος που κλώτσησε την καρδάρα και την αναποδογύρισε, είναι γιατί ήξερε ότι  δεν υπάρχει greek success story και κατά το φθινόπωρο αυτό το greek success story θα είναι μια απλή προπαγάνδα.»

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ