Τρόφιμα: Το σταμάτημα των εξαγωγών από την Ρωσία θα επηρεάσει την επάρκεια στην χώρα μας; Όλα όσα είπε ο Οικονόμου

Για το εάν το σταμάτημα των εξαγωγών από την πλευρά της Ρωσίας στα τρόφιμα  θα επηρεάσει την επάρκεια στην χώρα μας ρωτήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου  κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών. 

” Η χώρα μας έχει επεξεργαστεί  όλα τα σενάρια ακόμη και τα πιο δυσμενή”, απάντησε ο κ.Οικονόμου  και υπενθύμισε ότι  ” το προηγούμενο διάστημα  έγινε μια πολύ διευρυμένη σύσκεψη  υπουργική υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Έχουμε λάβει  όλα τα μέτρα μας. Η αγορά λειτουργεί κανονικά, δεν παρατηρούνται ελλείψεις. Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί. Η χώρα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μη αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια της εφοδιαστικής μας αλυσίδας”.

Θα γίνει μείωση ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα και εάν ναι σε ποιο χρονικό ορίζοντα  

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα γίνει μείωση ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα και εάν ναι σε ποιο χρονικό ορίζοντα.  ” Τα  μέτρα για τον Απρίλιο  καλά καλά  δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί  για να δει ο κόσμος τη συμβολή τους, τη προσπάθεια μετριασμού επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης”, απάντησε και επανέλαβε ότι “πάντοτε υπάρχουν εφεδρείες, οτιδήποτε χρειάζεται, εφόσον το μετρήσουμε σωστά και είμαστε βέβαιοι για την αποτελεσματικότητα του”.  Παράλληλα τόνισε ότι οι παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες και  θα ανακουφίζουν κυρίως τους πιο ευάλωτους  μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας. Θα τις  επεξεργαζόμαστε και έγκαιρα και σωστά και συγκεκριμένα  θα τα ανακοινώνουμε στον κόσμο, σημείωσε και πρόσθεσε  ότι αυτό που  είναι τώρα προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των μέτρων  για τον Απρίλιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι αυτή τη στιγμή.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ