Τουρισμός: Επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 100.000 εποχικών – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Με τα απαραίτητα «όπλα» ενισχύει τη φαρέτρα του το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τον τουρισμό και όσους απασχολούνται στον κλάδο. Ήδη από χθες έχει ανοίξει το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις – εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου μπορούν να εντάξουν στο δυναμικό τους εποχικό προσωπικό αξιοποιώντας ειδικό πρόγραμμα για 100.000 θέσεις εργασίας. Η δράση προσφέρει επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη- εργαζόμενου για 6 μήνες, αλλά και επιδότηση μισθού ύψους 200 ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πρόσληψη εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης. Πρόκειται για την πρόσληψη ανθρώπων που έχουν επιδοτηθεί το 2019 και το 2020, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας κατ’ ελάχιστον ενός μήνα και έως και έξι μηνών, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας στο enikonomia.gr με το πρόγραμμα αυτό οι τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις ενισχύονται άμεσα, καθώς θα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό με χαμηλότερο κόστος. Ενδεικτικά, για έναν μισθό ύψους 1.000 ευρώ, το κράτος θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου (υπολογίζονται περίπου στα 360 ευρώ), συν το ποσό των 200 ευρώ το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η ενίσχυση από το κράτος θα φτάσει τα 560 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ