To σημείωμα Βρούτση στους αρχηγούς

To σημείωμα Βρούτση στους αρχηγούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει κατατεθεί από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στους πολιτικούς αρχηγούς η έκθεση σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Αυτό το ενημερωτικό σημείωμα περιλαμβάνει σε ποιο ακριβώς σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι έχουμε κερδίσει οι τριετίες παγωμένες, με το ποσοστό  αυξήσεων ωριμάνσεων στα επίπεδα που ήταν και πριν. Φαίνεται επίσης ότι κερδίζουμε το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας ώστε οι όποιες αλλαγές να γίνονται μέσω συλλογικών συμβάσεων και μένει να αποσαφηνιστεί ποιο θα είναι το πλαφόν της αποζημίωσης που θα παίρνει ο εργαζόμενος που είναι πάνω σπο 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη.Ήδη το ποσό έχει κατέβει στα 2000 ευρώ, όμως πιθανότατα να μειωθεί ακόμα περισσότερο προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις της τρόικας. Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, πάντως, υπάρχει αισιοδοξία.

Το σημείωμα ήταν έτοιμο ήδη απο τη 1 το μεσημέρι όταν ο κ. Βρούτσης πήγε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων που είχαν γίνει μέχρι εκείνη την ώρα , δηλαδή τι μας έχει απαντήσει η τρόικα, που υπάρχει συμφωνία και που υπάρχουν ανοιχτά “μέτωπα”.Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν ενημερωθεί, όμως απομένει να τα δουν αποτυπωμένα, ενώ από το υπουργείο Εργασίας εκφράζεται η άποψη ότι το πακέτο θα κλείσει σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ