Το έγγραφο που «μυρίζει» παραγραφή

Το έγγραφο που «μυρίζει» παραγραφή

 

Σκιές παραγραφής των υποθέσεων της περίφημης «λίστας Λαγκάρντ» πλανώνται πάνω από εσωτερικό έγγραφο του ΣΔΟΕ, με το οποίο οι «καυτοί» φάκελοι της φοροδιαφυγής μεταφέρονται αιφνιδιαστικά στην αρμοδιότητα των εφοριών.

Σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο του ΣΔΟΕ, υποθέσεις που χειρίζονται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ και έχουν ορίζοντα παραγραφής την 31/12/2013 πρέπει να μεταφερθούν τάχιστα στις οικείες ΔΟΥ, με το σκεπτικό ότι αυτές μπορούν να διατάξουν παράταση της παραγραφής κατά δύο επιπλέον χρόνια (βάσει του νόμου 4141/2013).

Έτσι, φαίνεται να αποδυναμώνεται ο ασκούμενος έλεγχος, αφού οι εφοριακοί ελεγκτές των ΔΟΥ δεν είναι (τουλάχιστον προς το παρόν) θεσμικά οπλισμένοι να διεξάγουν έρευνες με τις ίδιες εξουσίες που έχουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ (π.χ. άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κλπ).

Η συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΚΙ των εφοριακών (που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ), με αφορμή το συγκεκριμένο έγγραφο, καταγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών για μεθοδεύσεις στον έλεγχο των καταθετών της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς διαφαίνεται το σενάριο της παραγραφής των εν λόγω αδικημάτων.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ