“Τίμησαν” τα πιτόγυρα οι τροϊκανοί

“Τίμησαν” τα πιτόγυρα οι τροϊκανοί

 

Σε μια από τις μεταμεσονύχτιες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας σκέφθηκε να τους “φιλέψει” σουβλάκια. Πεινούσαν όλοι, πεινούσε και ο υπουργός. Παραγγέλνει λοιπόν σουβλάκια από τη ψησταριά “Νεοκλασσικόν” στην οδό Καραγιώργη Σερβίας τα οποία καταφθάνουν σε λίγη ώρα γεμίζοντας την αίθουσα 611 του υπουργείου με τσίκνα.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη ο κ. Τόμσεν και η παρέα του “τίμησαν” τα πιτόγυρα, τα καλαμάκια, τη χωριάτικη σαλάτα και τις τηγανητές πατάτες.

Το “ντελίβερι” εκτός από τα σουβλάκια έφερε στο υπουργείο Οικονομικών για την τρόικα και καμια εικοσαριά μπύρες. Πρώτα έφερε μπύρες παρασκευασμένες στην Ελλάδα, τις οποίες οι τροϊκανοί δεν άγγιξαν. “Τι γίνεται δεν πίνουν ούτε μπύρες; Τόσο προσηλωμένοι στη δουλειά τους;” διερωτήθηκαν οι κ.κ. Παπασταύρου και Στουρνάρας.

Φαίνεται όμως ότι είχαν προτίμηση στις ολλανδικές… Έτσι μόλις ήρθαν οι μπύρες στα πράσινα κουτάκια τις τσάκισαν. Στο τέλος πέρασε και η ώρα, η κατάσταση κάπως ηρέμησε. Ως και τσιγάρα ζήτησαν να καπνίσουν, σε μια αίθουσα που απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα.

 

Πηγή:Βήμα της Κυριακής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ