“Θέμα χρόνου το 2ο κούρεμα”

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει ήδη βάλει τέρμα στην αγωνία για την επικείμενη έκθεση της τρόικας, λέγοντας ότι αποκλείει μία χρεωκοπία της Ελλάδας. Ωστόσο δεν έχουν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα και κυρίως εκείνο, που αφορά ενδεχόμενο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

 

Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών και σύμβουλος επιχειρήσεων, Μαξ Όττε, πιστεύει ότι το νέο κούρεμα- που, όπως επισημαίνει, δεν είναι παρά μία πτωχευτική διαδικασία- θα γίνει, από τη στιγμή που το προηγούμενο κούρεμα περίπου εκατό δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν απέφερε καρπούς και η ελληνική οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται. Ο ίδιος πάντως θα πρότεινε ένα γενναίο κούρεμα για τον ιδιωτικό τομέα που θα περιλαμβάνει κυρίως τις μεγάλες περιουσίες.

 

«Μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων είναι στα χέρια των ελληνικών τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι ένα πραγματικό κούρεμα για την Ελλάδα θα επιβάρυνε σημαντικά τους ισολογισμούς των τραπεζών, κάποιες τράπεζες θα οδηγούνταν και στη χρεωκοπία», υποστηρίζει ο καθηγητής Όττε.   

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ