Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Από την 1η Μαΐου η ενεργοποίηση της διαδικασίας – Όλα όσα είπε ο Θεοχάρης

Για το θέμα των τελών κυκλοφορίας  με τον μήνα μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στην τηλεοπτική  εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα σημείωσε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε πως «από την 1η Μαΐου θα μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αυτή. Θα φέρουμε μια ρύθμιση ώστε να ενεργοποιηθεί αυτή η διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που την περιμένει ο κόσμος. Και προφανώς θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αυτή».

Ενώ όσον αφορά στο εάν θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόστιμα αναφορικά με τα τέλη είπε πως δεν αλλάζει κάτι. «Εάν κάποιος κινεί το όχημά του και είναι σε ακινησία το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 10.000 ευρώ. Είναι μια πολύ σοβαρή παράβαση να κινείσαι με όχημα το οποίο είναι δηλωμένο ως ακίνητο. Οπότε αυτό θα λεχθεί και θα εξεταστεί » σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε 

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα αναμένεται να γίνει και φέτος ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ” myCar ” και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να
ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
  • Αρχικά θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα aade.gr/mycar με τους κωδικούς taxisnet και να επιλέξουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία
  • Επιλέγουν τους μήνες που θέλουν να θέσουν  το όχημα σε κίνηση.
  • Πληρώνουν  τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στους μήνες που θα κινηθεί το όχημα.
  • Μετά  γίνεται αυτόματος έλεγχος από την πλατφόρμα εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και   γίνεται η υποβολή αιτήματος για άρση της ακινησίας.
Η πληρωμή 
Σημειώνεται δε πως τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα πληρώνονται ως εξής:
Εάν κάποιος «ξαναβγάλει στους δρόμους» το όχημα του για 1 μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας,
-Για δύο μήνες  πληρώνει τα 2/12,
-Για 3 μήνες  πληρώνει τα 3/12 κλπ .
 Για παράδειγμα εάν  κάποιος έχει ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 300 ευρώ και άρει την ακινησία του οχήματος του για διάστημα 4 μηνών τότε θα πληρώσει 100 ευρώ (4/12).
Για τέλη 500 ευρώ και επανακυκλοφορία του οχήματος για 3 μήνες το ποσό  θα πάει στα 125 ευρώ και για τέλη 900 ευρώ και κυκλοφορία για 6 μήνες το ποσό θα ανέλθει στα  450 ευρώ
 Τα πρόστιμα 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ θα πληρώσει  ο ιδιοκτήτης του οχήματος  εάν το αυτοκίνητο του είναι σε  καθεστώς ακινησίας και εντοπιστεί  να κινείται.

Ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο  ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ και ταυτόχρονα, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ