SZ: Τα αριθμητικά κόλπα του ΔΝΤ

Η Γερμανία επιθυμεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, όμως αυτό θέτει ως βασικό όρο την ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας, κάτι που δυσαρεστεί το Βερολίνο.

Στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung εξηγεί πώς αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί το αίτημα του ΔΝΤ και αναλύει τα πιθανά σενάρια.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέμενε στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας με την ελπίδα ότι οι ειδικοί του Ταμείου θα προσφέρουν την εμπειρία τους στην εξυγίανση των οικονομιών πολλών κρατών και παράλληλα θα τραβήξουν πάνω τους την οργή του ελληνικού λαού για την αναπόφευκτη λιτότητα.

Τώρα όμως κάποιοι στο Βερολίνο οργίζονται, καθώς η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εδώ και μερικές εβδομάδες επιμένει σε μια μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο οικονομολόγος Μπερτ Ρίρουπ, πρόεδρος του Handelsblatt Research Institute, προτείνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «η Ευρώπη να αποπληρώσει το ΔΝΤ και να οργανώσει μόνη της τη διάσωση της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ