ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ως πλασιέ των καρτέλ λέει «όχι» σε πλαφόν στις τιμές ενέργειας – Η απάντηση Γαϊτάνη

«Η ΝΔ ως πλασιέ των καρτέλ λέει ‘όχι’ σε πλαφόν στις τιμές ενέργειας και πως δεν υπάρχει αισχροκέρδεια» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει “τη στιγμή που νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν από τους λογαριασμούς του ρεύματος και ο τόπος βοά για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και άλλων παρόχων στις πλάτες των καταναλωτών, οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίζονται δημοσίως ως εκπρόσωποι των καρτέλ με γελοία επιχειρήματα και υπεκφυγές”.

” Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γαϊτάνης δήλωσε ότι αν μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, δεν θα προσφέρεται ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχουμε μπλακ άουτ. Ο δε κ. Ρωμανός, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, διαφώνησε ότι υπάρχει κερδοσκοπία και δήλωσε ότι δεν είναι το πρωτεύον να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ. Αντί να αξιοποιήσει τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά πολίτες και επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια, βάζει πλάτη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών”, συμπλήρωσε, επισυνάπτοντας βίντεο από την εκπομπή του Kontra24.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 Η απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή μέθοδο της μονταζιέρας διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μας προκειμένου να υπηρετήσει το λαϊκίστικο αντιπολιτευτικό του αφήγημα»  τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Σημείωσε  ότι η κυβέρνηση από την αρχή της ενεργειακής κρίσης έχει υιοθετήσει ένα πακέτο στήριξης που αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ, με στόχο να ενισχύσει την κοινωνία και ειδικά τους πιο ευάλωτους. «Ο πρωθυπουργός τόνισε στο μήνυμά του στους πολίτες, ότι «είναι ώρα η πολιτική να θέσει κανόνες στις αγορές. Και οι εταιρείες με υπερκέρδη από αυτήν τη συγκυρία να αναλάβουν μερίδιο στο κόστος υπέρβασής της». Πρότεινε δε, συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων, ενώ η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει «κόφτη κερδών» ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας από κάποιους που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν μια κρίση με διεθνείς διαστάσεις, για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των πολιτών. Την ίδια στιγμή, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κινούνται για να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα» προσέθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Γαϊτάνης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το ίδιο βιολί του λαϊκισμού, να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες “με ένα νόμο κι ένα άρθρο”» συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.