Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ανατροπή με τις ημερομηνίες πληρωμής – Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Νέα ανατροπή με τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου: Μετά την εξαίρεση που έγινε για τις πληρωμές του Δεκεμβρίου, οπότε και όλες οι παροχές χορηγήθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα από τα καθιερωμένα, τον τρέχοντα μήνα επιστρέφουμε «δειλά – δειλά» στη συνήθη διαδικασία. Χρήματα θα πάρουν και οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ, αν και ένα από τα πλέον δημοφιλή επιδόματα του Οργανισμού δεν θα καταβληθεί, παρά μόνο σε ελάχιστους δικαιούχους.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Και αυτό το επίδομα δεν είναι άλλο από το επίδομα τέκνων Α21, που έτσι και αλλιώς εξοφλείται κάθε δίμηνο. Δεδομένου, ότι η τελευταία πληρωμή έγινε τον Δεκέμβριο, η επόμενη –α’ για το 2024- δόση του επιδόματος θα καταβληθεί, τέλη Φεβρουαρίου.

Ποιοι θα έχουν τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν αναδρομικά επίδομα τέκνων

 Κατά παρέκκλιση της διμηνιαίας τακτικής πληρωμής, όμως, όσοι αμέλησαν ή δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί το επίδομα την περασμένη χρονιά (2023), μπορούν να το πράξουν από την ειδική πλατφόρμα https://www.idika.gr/epidomapaidiou έως και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου. Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέσα σε αυτή την προθεσμία θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα, αναδρομικά ολόκληρο το 2023! Και θα είναι και οι μοναδικοί δικαιούχοι του επιδόματος Α21 που θα εξοφληθούν αυτόν τον μήνα.

Η πλατφόρμα, λοιπόν, θα είναι ανοιχτή μέχρι την επόμενη Δευτέρα για εκείνους τους γονείς που δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση Α21 για το έτος 2023 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της. Μετά την πάροδο της σχετικής προθεσμίας η πλατφόρμα κλείνει οριστικά για όσους θέλουν να διεκδικήσουν αναδρομικά τα ποσά που δεν εισέπραξαν την περασμένη χρονιά, καθώς δεν θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2023.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου

Σε ότι αφορά στους συνταξιούχους, οι ημερομηνίες εξόφλησης των ποσών που τους αναλογούν επανέρχονται στα … καθιερωμένα: Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως οι ημερομηνίες εξόφλησης των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μεν τους μη μισθωτούς στις 25 τρέχοντος, για δε τους μισθωτούς στις 26 του μήνα.

Συγκεκριμένα:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Φεβρουαρίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα:

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου
  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Παρασκευή 26 Ιανουαρίου
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Εξόφληση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη του Ιανουαρίου, δηλαδή την Τετάρτη 31 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ