Σύγκλιση απόψεων για το ΕΣΠΑ

Σύγκλιση απόψεων για το ΕΣΠΑ

Στο θέμα της επιτάχυνσης της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο υπουργός  Ανάπτυξης Μεταφορών και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης αλλά και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

«Συζητήσαμε σήμερα με την Ένωση Περιφερειών τα ζητήματα που αφορούν στις ελληνικές Περιφέρειες, το ζήτημα της χρηματοδότησής τους για να επιτελέσουν το ρόλο τους, αλλά θέματα που αφορούν στο ΕΣΠΑ. Επιδιώκουμε να πιάσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είμαστε αισιόδοξοι ότι με την προσπάθεια όλων τα πράγματα θα πάνε καλά», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε: «Υπήρξε σύγκλιση απόψεων, οι κατ’ αρχήν προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για το νέο ΕΣΠΑ θα υποβληθούν στις Βρυξέλλες στο τέλος Αυγούστου. Είμαστε σε επαφή με τις Περιφέρειες και για τις σκέψεις και τις συζητήσεις οι οποίες θα γίνουν από εδώ και πέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη,  η χώρα από τη 18η θέση που ήταν πριν από ένα χρόνο στις απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων, έχει βρεθεί στην 8η θέση μεταξύ των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του ο Γ. Σγουρός ευχαρίστησε τον υπουργό Ανάπτυξης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που υπέβαλλαν  ��αι οι 13 Περιφερειάρχες να συναντηθούν μαζί του και  να συζητήσουν αφενός,  το θέμα της απορροφητικότητας για το απερχόμενο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, αφετέρου το νέο επιχειρησιακό που είναι το 2014 – 2020.

«Συμφωνούμε ότι πρέπει οι Περιφέρειες να ενισχυθούν σωστά και σε στελεχιακό δυναμικό, αλλά και να μην υπάρχει πολυδιάσπαση στα κονδύλια, δηλαδή ένας φορέας να εκτελεί το έργο, μαζί φυσικά και με τη συνδρομή των υπουργείων στα μεγάλα έργα, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα και να μην έχουμε τα προβλήματα του ’07-’13» δήλωσε ο κ. Σγουρός. «Ήδη όλοι θα προσπαθήσουμε (30/6) να πιάσουμε το μνημονιακό στόχο και εν συνεχεία όλοι μαζί (31 Δεκεμβρίου του 2013) να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τις εντάξεις και τις συμβάσεις ώστε το ’14 και το ’15 να γίνουν τα έργα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ