Στουρνάρας: Οι Κινέζοι νιώθουν καλά μαζί μας

Στουρνάρας: Οι Κινέζοι νιώθουν καλά μαζί μας

 

Διατηρεί το χαμόγελό του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρά τις πολλές κακουχίες, τα αλλεπάλληλα ξενύχτια, τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς, τις κοινοβουλευτικές μάχες, τις διαρκείς ενδοκυβερνητικές ασκήσεις ισορροπίας και το πλήθος των επικρίσεων και αμφισβητήσεων.

«Είναι η καλή υγεία και η αισιόδοξη φύση μου που με κρατούν ζωντανό», εξομολογείται χαριτολογώντας, όταν ερωτάται πως αντέχει. Τη βιβλιοθήκη του κοσμεί μία μικρή κορνίζα με κινέζικα ιδεογράμματα. «Αυτό είναι το όνομά μου στα κινέζικα», λέει στους επισκέπτες του. Και εξηγεί ότι το τελευταίο διάστημα πολιορκείται από κινεζικούς επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι εκδηλώνουν ισχυρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας «οι Κινέζοι νιώθουν καλά μαζί μας, θεωρούν ότι οι Έλληνες τους αντιμετωπίζουμε φιλικά, νιώθουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας κόμβος εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη».

Πιστεύει βαθιά στο εξελισσόμενο σχέδιο εξόδου από την κρίση, το υπερασπίζεται μετά πάθους σε κάθε περίπτωση και υπολογίζει στα αποτελέσματά του, έχοντας αναπτύξει πλήρως το χρονοδιάγραμμά του.

Όπως εξηγεί «τον Μάιο του 2014 τελειώνουν οι δόσεις των δανείων της τρόικας και η χώρα θα πρέπει να είναι σε θέση να βγει μόνη της στις αγορές». Και βέβαια αποκαλύπτει ότι ως το 2020 η Ελλάδα έχει να προσβλέψει σε ένα απόθεμα κοινοτικών πόρων ύψους 44 δισ. ευρώ. 

«Αυτά τα λεφτά μας ανήκουν και πρέπει να διαμορφώσουμε ικανούς μηχανισμούς προκειμένου να τα απορροφήσουμε και να τα τοποθετήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην οικονομία μας», τονίζει με έμφαση. «Στο επόμενο δωδεκάμηνο έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

 

 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

 

»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ