Στήριξη Ντράγκι για οικονομία και τράπεζες

Στήριξη Ντράγκι για οικονομία και τράπεζες

Την αύξηση της αξίας στην οποία κάνει αποδεκτούς τους τίτλους που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες για άντληση ρευστότητας αποφάσισε χθες σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κίνηση που θα απελευθερώσει ρευστότητα 10-15 δισ. ευρώ και θα επιτρέψει στις εγχώριες τράπεζες να απεξαρτηθούν ταχύτερα από τις εγγυήσεις του Δημοσίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ΕΚΤ αποφάσισε να κάνει πλέον αποδεκτά τα ελληνικά assets με μέση αξία υψηλότερη του 40% που ισχύει σήμερα με την προϋπόθεση βέβαια ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε πρόγραμμα εποπτείας όσο η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας είναι χαμηλότερη από την ελάχιστα αποδεκτή.

Όπως αναφέρει ανώτατη πηγή της Τραπέζης Ελλάδος η συμφωνία που επετεύχθη χθες το βράδυ ήταν το τελικό στάδιο του σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εγγύηση για την απόφαση αυτή αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες η χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο βάσει της οποίας η χώρα θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική της πορεία σε συνεργασία με τους εταίρους.

Η λεπτομερής απόφαση που αφορά όλα τα collateral που έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει οι ελληνικές τράπεζες θα δημοσιευθεί σύντομα, οπότε εκεί θα μπορέσει να γίνει και ο ακριβής καθορισμός του ποσού της επιπλέον ρευστότητας.

Πηγή: Euro2day

 

Δείτε επίσης:

Fitch: Οι ελληνικές τράπεζες ίσως χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ