Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Τα κινήματα “Δεν πληρώνω” δεν είναι κατάληψη

«Τα κινήματα “Δεν πληρώνω” δεν είναι κατάληψη. Κατά τη γνώμη μου και σήμερα θα μπορούσαν οι πολίτες ,να κάνουν αρνήσεις πληρωμών και εγώ δεν θα τους επέκρινα» σημείωσε ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παρασκευόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

«Θυμάστε ότι τότε είχε δοθεί με νόμο σε παραχωρησιούχους το δικαίωμα να ζητάνε διόδια για δρόμους που δεν έχουν κάνει. Δεν είναι θέμα ποινικό, όπως λέτε, είναι νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Δεν είναι αυτοδικία η άρνηση του πολίτη να υπακούσει σε άδικους νόμους, είναι δικαίωμά του» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν οι ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται να πουν ότι δεν πληρώνουν τις αυξημένες εισφορές, επειδή θεωρούν άδικο τον νέο νόμο ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε:

«Καθένας νομιμοποιείται να το κάνει , αλλά θα πρέπει να υπολογίσει πώς το κάνει και τι αποτέλεσμα θα φέρει αυτό για τον εαυτό του» και πρόσθεσε:

«Το «Δεν πληρώνω» ως κίνημα έχει υπάρξει με προοδευτική ή αντιδραστική χροιά, με διάφορες χροιές και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε πως οι πολίτες, γενικά, δεν έχουν δικαίωμα να αρνούνται την πληρωμή φόρου».

Διαβάστε επίσης:

«Φωτιά» τα καύσιμα στην Ελλάδα, ακριβότερη και από τον μέσο όρο της ΕΕ η βενζίνη

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ