Σταθάκης: Συμφωνία για συνολική ρύθμιση στα κόκκινα δάνεια

Ο υπουργός οικονομίας Γ. Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ ανακοίνωσε το κλείσιμο συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και πιστωτών για τη συνολική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ ανακοίνωσε το κλείσιμο συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και πιστωτών για τη συνολική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Στη ρύθμιση περιλαμβάνεται η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, στη βάση των ορίων του νόμου Χατζηδάκη, αλλά με δικαιότερη κατανομή στις δόσεις.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις στους όρους του διαγωνισμού του ΟΛΠ, για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του οργανισμού.

Μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ακόμα ότι προβλέπεται η παραχώρηση του 51% των μετοχών του οργανισμού, ενώ το υπόλοιπο 16% θα παραχωρηθεί σε βάθος πενταετίας.

Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Πηγή: ert.gr

 

Δείτε επίσης:

Σταθάκης: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τους όρους της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Την Παρασκευή ξεκινά η εφαρμογή του πρόγραμματος στέγασης και επανένταξης

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google