«Στάση πληρωμών» για τις μισές οικογένειες

«Στάση πληρωμών» για τις μισές οικογένειες

 

Το 54,3% των νοικοκυριών αναφέρει ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Το 49% απαντά ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους. Ενώ, τουλάχιστον ένας άνεργος υπάρχει στο 45% των οικογενειών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Στο κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο οδηγείται μία στις δύο οικογένειες καθώς δεν έχει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Δεν καλύπτει φορολογικές υποχρεώσεις, χρωστά δάνειο και αγοράζει προϊόντα χαμηλής ποιότητας για να τα βγάλει πέρα, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος».

Οι τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αποκαλύπτονται μέσα από έρευνα της εταιρίας Marc Α.Ε. που έκανε για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Στις ερωτήσεις που αφορούσαν το εισόδημα και τις δαπάνες των νοικοκυριών απάντησαν 1.207 άτομα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 54,3% απαντά ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις, ενώ το 32,5% απαντά θετικά.  Στάση πληρωμών απειλεί τα δημόσια έσοδα αφού το 49% στην ερώτηση αν θα ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις απαντά «όχι» και «ναι» το 31,2%.

 

Διαβάστε το δημοσίευμα από το «Έθνος»:

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση

 

 

 

 

 

Πηγή: Το Έθνος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ