Σταϊκούρας: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι ούτε καθαρή ούτε βιώσιμη

Η έξοδος από τα προγράμματα δεν είναι «ούτε καθαρή είναι, ούτε βιώσιμη», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Η ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος προσαρμογής βρίσκει την ελληνική οικονομία σε κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας, με ασθενική αναπτυξιακή δυναμική, με διογκωμένο το χρέος των πολιτών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, με κεφαλαιακούς περιορισμούς ακόμη σε ισχύ, με νέα μέτρα λιτότητας προ-νομοθετημένα για τα προσεχή έτη, με δεσμεύσεις για επί πολλά χρόνια υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με δεσμευμένη τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, με τις ρυθμίσεις για το χρέος να τελούν υπό όρους και προϋποθέσεις, με τη συστηματική και ασφαλή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές να μην είναι εξασφαλισμένη, με τη χώρα να εντάσσεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ιδιαίτερα αυστηρό, που για πρώτη φορά ενεργοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια έξοδος από τα προγράμματα, ούτε καθαρή είναι, ούτε βιώσιμη», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ