Σούπερ φορολοταρία Χριστουγέννων: «Kλείδωσε» η ημερομηνία για την κλήρωση

“Kλείδωσε ” η ημερομηνία για την κλήρωση της σούπερ φορολοταρίας των Χριστουγέννων που αφορά στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ, η μεγάλη φορολοταρία θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου 2022. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη φορολοταρία θα αναδειχθούν 12 υπερτυχεροί που θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ, ωστόσο θα κληρωθούν και επιπλέον μικρότεροι λαχνοί των 1.000 ευρώ.

Επίσης επισημαίνεται πως το ποσό του επάθλου που θα λάβουν οι τυχεροί της φορολοταρίας θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Ποιοι συμμετέχουν στη σούπερ φορολοταρία και ποιοι μένουν εκτός

Στην φορολοταρία αυτή θα συμμετέχουν οι πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης και που έκαναν ηλεκτρονικές συναλλαγές για τις αγορές τους εντός  του 2022. Οι τυχεροί της κλήρωσης θα λάβουν προσωποποιημένο μήνυμα στην πρώτη σελίδα της φορολογικής του μερίδας στο Taxisnet.

Ωστόσο στη σούπερ φορολοταρία δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτήν,  οι πολίτες που κέρδισαν έπαθλο αξίας 50.000 ευρώ σε προηγούμενη μηνιαία κλήρωση. Υπενθυμίζεται ότι κάθε μήνα 1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 κερδίζουν 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5.000 ευρώ και 500 φορολογούμενοι από 1.000 ευρώ.

Λαχνοί της κλήρωσης: Πότε αυξάνονται 

Εάν το χρηματικό ποσό καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και υπερβαίνει  το 30%, 50%, 70% του μηνιαίου εισοδήματος, τότε οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται.

Αναλυτικά:

Εάν οι πολίτες έχουν ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, μικρότερο από 1.000 ευρώ αλλά και όσοι δεν είναι υπόχρεοι στην υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, τότε ο αριθμός των λαχνών διπλασιάζεται για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση ανάλογα με το ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Εάν οι πολίτες  έχουν ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενοι της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ,  τότε λαμβάνουν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.

Υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα, οπότε και οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50%.

Τα ποσά του κάθε τυχερού πιστώνονται στο λογαριασμό που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος ή θα δηλώσει για το σκοπό αυτό στο myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο θα πρέπει να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Οι πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, έχουν περιθώριο 3 μηνών, από την επόμενη ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης, για να δηλώσουν τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το ποσό που κέρδισαν μέσω της φορολοταρίας.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ