Σκρέκας για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Τα 188 ευρώ θα δώσουν τα σωστά σήματα στις αγορές – Η δήλωση Σίμσον

Η τελευταία πρόταση για ένα ευρωπαϊκό πλαφόν στην τιμή του  φυσικού αερίου, βάσει της οποίας αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή όταν οι τιμές της αγοράς υπερβαίνουν τα 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα επί 3 ημέρες θα ήταν ένας καλός συμβιβασμός,  είπε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Οποιαδήποτε τιμή ανάμεσα στα 150 και τα 190/200 θα έχει αποτέλεσμα. Πιστεύω πως τα 188 θα δώσουν τα σωστά σήματα στις αγορές», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. που έχει στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το πλαφόν.

Σίμσον: Μια συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αερίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής

Μια συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αερίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας κατά την άφιξή της στη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί θα επιχειρήσουν να εγκρίνουν την πολιτική.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμφωνία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Φυσικά απαιτεί ένα πολύ ισχυρό πνεύμα συμβιβασμού απ’ όλους», δήλωσε η επίτροπος Κάντρι Σίμσον.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ