Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

 

Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εξέφρασε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κάπου στη μέση θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, δεν τίθεται θέμα για τους 2.000 επίορκους και στο υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν ότι το ζήτημα θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό. Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι δεν θα υιοθετηθεί το ακραίο σενάριο της τρόικας, η οποία ζητά άμεσα 5.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη ΝΕΤ υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι υπάρχει συμφωνία με την τρόικα στα περισσότερα ζητήματα.

Το μόνο ζήτημα το οποίο φαίνεται να εκκρεμεί αυτή τη στιγμή, αλλά αναμένεται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα είναι αυτό του Δημοσίου. Για αυτό το λόγο στη σύσκεψη της τρόικας με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Παρ’ όλα αυτά στην κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία ανησυχία αναφορικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ