Σε άνοδο η χάρτινη συσκευασία

Σε άνοδο η χάρτινη συσκευασία

Αυξημένη είναι εφέτος η εγχώρια παραγωγή ειδών συσκευασίας από χαρτί, που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος εις βάρος άλλων συσκευασιών, των οποίων οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω της ανόδου των πρώτων υλών. Ωστόσο, οι ανοδικές τάσεις των διεθνών τιμών της χαρτόμαζας κατά τις τελευταίες εβδομάδες, σε συνδυασμό με τις πτωτικές τάσεις της παραγωγής βιομηχανοποιημένων τροφίμων και ποτών, θέτουν υπό αίρεση τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της παραγωγής των χάρτινων ειδών συσκευασίας, αν και η ζήτηση από τον αγροτικό τομέα παραμένει υψηλή.

Το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο όγκος της παραγωγής χαρτοκιβωτίων, κουτιών και συναφών προϊόντων από κυματοειδές χαρτί ή χαρτόνι σημείωσε αύξηση κατά 6%, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του 2012. Επίσης, ο όγκος της παραγωγής χαρτοκιβωτίων, κουτιών και συναφών προϊόντων από μη κυματοειδές χαρτί ή χαρτόνι σημείωσε αύξηση κατά 3,6%, ενώ η παραγωγή σάκων, τσαντών και συναφών προϊόντων από χαρτί αυξήθηκε κατά 1,6%

Τα συνολικά έσοδα 52 βιομηχανιών και βιοτεχνιών του τομέα, μεγάλου, μεσαίου και μικρού μεγέθους, τα οικονομικά στοιχεία των οποίων έχουν γίνει γνωστά, ανήλθαν το 2012 σε 364 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα κατά 8,9 εκατ. ευρώ (+3%), κυρίως λόγω σημαντικής ανόδου των πωλήσεων μεμονωμένων, μεγάλων επιχειρήσεων. Αύξηση των πωλήσεων παρουσίασαν μόνο οι 18 από τις 52 εταιρείες (34,6% του συνόλου).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ