Ρήτρα αναπροσαρμογής: Ποιοι ανήκουν στους «ευάλωτους καταναλωτές» που δεν θα κόβεται το ρεύμα

Με απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, «πάγωσε» τις διακοπές ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ποιοι είναι όμως εκείνοι που ανήκουν στην κατηγορία των «ευάλωτων καταναλωτών»;

Σε κοινή δήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Ολομέλειας των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων και της ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρονται αναλυτικά οι κατηγορίες και είναι οι εξής:

  • Οι οικονομικά ασθενείς Οικιακοί Πελάτες που πλήττονται από την Ενεργειακή Πενία. (Βλ. συνημμένο Πίνακα)
  • Οι πελάτες που, οι ίδιοι ή οι σύζυγοι αυτών ή πρόσωπα των οποίων αυτοί έχουν την επιμέλεια σύμφωνα με το νόμο και συνοικούν με αυτούς, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχή και αδιάλειπτο παροχή ενέργειας. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι πελάτες που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και ιδίως άτομα που χρειάζονται συνεχή προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία συσκευών υποστήριξης ή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, ενδεικτικά, συσκευές μηχανικής υποστήριξης αναπνευστικής ή καρδιακής λειτουργίας, συσκευές αιμοκάθαρσης και κάθε παρόμοιας φύσης συσκευή.
  • Ηλικιωμένοι πελάτες που έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συνοικούν με άλλο πρόσωπο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ