Ρεν: Σε σωστή τροχιά το πρόγραμμα

Ρεν: Σε σωστή τροχιά το πρόγραμμα

 

Στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό τομέα αναφέρθηκε ο Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Eurogroup, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή τροχιά.

Ο επίτροπος Οικονομικών και νομισματικών θεμάτων εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία που σημειώθηκε με την Τρόικα μετά την πρόσφατη πολιτική αναταραχή.

Ωστόσο, ο κ. Ρεν είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση σε πολλούς τομείς, γιατί μόνο έτσι, όπως υπογράμμισε, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και θα δημιουργηθεί απασχόληση.

“Πρέπει να επισπευσθεί η φορολογική μεταρρύθμιση όχι μόνο για την αύξηση των εσόδων, αλλά και για λόγους δικαιοσύνης”, είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει επίσης να γίνει η μεταρρύθμιση στο δημόσιο όχι μόνο για οικονομίες αλλά για να υπάρξει ένας πραγματικός δημόσιος τομέας που θα προσφέρει στους πολίτες υπηρεσίες. «Οι τιμές δεν μειώνονται στην Ελλάδα εξαιτίας των εμποδίων που υπάρχουν στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και οι πολίτες πληρώνουν το κόστος», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε ότι έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση και ζήτησε να υπάρξει μια δυναμική το επόμενο διάστημα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ