Ράιχενμπαχ:Συγχαίρω την Ελλάδα

Ράιχενμπαχ:Συγχαίρω την Ελλάδα

 

Το χθεσινό Eurogroup και την αποτυχία εξεύρεσης λύσης για την Ελλάδα σχολίασε ο Χορστ Ράιχενμπαχ κατά τη συνάντησή του με τον Αθανάσιο Τσαυτάρη.

«Δεν σχολιάζω αλλά συγχαίρω την Ελλάδα που έχει κάνει όλη τη δουλειά για την επόμενη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα βασικά θέματα της συνάντησης του κ. Τσαυταρή με τον κ. Ράιχενμπαχ ήταν η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες και δράσεις του υπουργείου σχετικά με τη μετατροπή της ελληνικής γεωργίας από χαμηλού κόστους σε μια γεωργία με ποιοτικά χαρακτηριστικά, σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, που θα υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη και φυσικά τις ανάγκες των καταναλωτών.

Από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση ήταν και οι εξαγωγές αλλά και η ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών, προκειμένου τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα να διεισδύσουν ευκολότερα στις αγορές του εξωτερικού.

Από την πλευρά του, ο Χορστ Ράιχενμπαχ σημείωσε ότι θα βοηθηθεί το υπουργείο, «που έχει ξεκάθαρο όραμα και στόχο για το μέλλον», στην προσπάθειά του για ενίσχυση, τόσο της εξαγωγικής δραστηριότητας όσο και του τομέα της έρευνας και τεχνολογίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ