Ψωμί: ” Φωτιά” έχει πάρει η τιμή του- Πότε θα πέσει η τιμή στο αλεύρι

” Φωτιά” έχει πάρει η τιμή του ψωμιού από το ράλι στα σιτηρά.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, η τιμή για 1 κιλό ψωμί τύπου “χωριάτικο” έχει ήδη υπερβεί τα 2,60 ευρώ σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, ενώ η τιμή για το ψωμί με προζύμι έχει αγγίξει τα 3,50 ευρώ το κιλό. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι τιμές των αρτοσκευασμάτων, γλυκισμάτων τσουρεκιών και κουλουριών έχουν αυξηθεί κατά 10% φέτος σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ο νέος τιμοκατάλογος

To MEGA παραθέτει τον νέο τιμοκατάλογο που έχει φούρνος Θεσσαλονίκης στο ψωμί. Αναλυτικά:

  • Ψωμί «χωριάτικο» (450 γρ.): Από 1 ευρώ πήγε στο 1,20 ευρώ
  • Ψωμί με προζύμι(500 γρ.): Από 1,40 ευρώ πήγε στο 1,50 ευρώ
  • Ψωμί με αλεύρι Ζέας (450 γρ.): 1,70 ευρώ
  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης: 0,60 ευρώ
  • Τσουρέκι (1 κιλό): Από 9 ευρώ πήγε στα 12 ευρώ

ψωμί

Τι λένε αρτοποιοί

Για το θέμα του ψωμιού μίλησε ο ιδιοκτήτης αρτοποιείου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Χατζηιωαννίδης στο MEGA. ” Είχαμε αύξηση 100% των πρώτων υλών ωστόσο σε μερικά προϊόντα  είχαμε αύξηση 150% όπως ήταν το ηλιέλαιο. Έχουμε το θετικό ότι παράγουμε οι ίδιοι τα πράγματα, οπότε κάναμε μια αύξηση μόνο 10% στο ψωμί. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης το αφήσαμε 50 λεπτά ως έχει ” τόνισε ο  Χατζηιωαννίδης. ” Μειώσαμε το κέρδος από εμάς για να κρατήσουμε τους πελάτες μας”, συμπλήρωσε.

Αλεύρι: Πότε θα μειωθεί η τιμή του

ψωμί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το τσουβάλι για το αλεύρι κοστίζει τώρα 17 ευρώ από 22 ευρώ που κόστιζε προηγουμένως. Μάλιστα ο κ. Χατζηιωαννίδης εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα περάσει αυτή πτώση του αλευριού στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ