Προηγείται η… ενέργεια

Προτεραιότητα στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δίδεται πλέον από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά την διάθεση των κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle, ο κ. Χαν ανέφερε ότι παλαιότερα ήταν στο χέρι των κρατών-μελών να διαθέσουν τα χρήματα κατά βούληση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα “διέθεσε πολλά χρήματα σε διάφορα επιτυχημένα προγράμματα, για παράδειγμα στη μόρφωση και στην περιφερειακή ανάπτυξη” και πρόσθεσε πως “τις τελευταίες δεκαετίες, -η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ από το 1981- δημιουργήθηκαν ή διασφαλίσθηκαν 530.000 θέσεις εργασίας με την βοήθεια διαρθρωτικών κονδυλίων”.

Ο Αυστριακός επίτροπος, αναφερόμενος στα προβλήματα της Ελλάδας, κάνει λόγο για “δυσκίνητη δημόσια διοίκηση”, αλλά σημειώνει ότι με την πολιτική της Κομισιόν σήμερα επιταχύνονται οι διαδικασίες. Ενδεικτικό είναι, λέει, ότι ως το τέλος του 2011 πραγματοποιήθηκαν εννέα προγράμματα και ως το πρώτο τρίμηνο του 2012 άλλα πέντε, από τα 200 που υπέδειξε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 12 δισ. ευρώ.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ