Power Pass: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για την επιδότηση έως 600 ευρώ

“Κλείδωσε” και επισήμως η ημερομηνία για το άνοιγμα της  για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση της αναδρομικής επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος  από 18 έως 600 ευρώ (Power pass) στους δικαιούχους.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1 η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη την επόμενη εβδομάδα.

“Δεν είμαι σε θέση να σας πω εάν η πλατφόρμα θα ανοίξει την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Λέμε μια γενικότερη προσέγγιση για την άλλη εβδομάδα” .

 Eπιδότηση: Η ημερομηνία καταβολής 

Οι μηχανικοί του υπουργείου ξέρουν ότι ο κόσμος ανυπομονεί για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση  για  να μπορέσει να λάβει αυτά τα χρήματα, τόνισε. “Έτσι κι αλλιώς, οι δηλώσεις θα είναι από την επόμενη εβδομάδα έως τις 30 Ιουνίου. Και αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου που θα έχουν γίνει όλες οι δηλώσεις, τον Ιούλιο θα μπουν τα χρήματα , συμπλήρωσε και τόνισε ότι οι δικαιούχοι της επιδότησης που έχουν οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό εισόδημα μετά φόρου  μέχρι 45 χιλ ευρώ είναι  το 98% των οικογενειών στην πατρίδα μας” σημείωσε

 Πλατφόρμα: Έτσι θα λειτουργήσει η πλατφόρμα 

Επίσης αναφέρθηκε στον τρόπο που θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για την επιδότηση. “Eίναι λίγο σαν τον εθνικό εμβολιασμό αυτή πλατφόρμα… θα περάσει όλος ο πληθυσμός. Είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση τεχνικά σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες που είχαμε πριν. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δίνουμε τη μέγιστη δυνατή μέριμνα” είπε.

Εν συνεχεία εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διασταύρωση στοιχείων των πολιτών για την επιδότηση. “Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ  για να διαχειριστούμε την κίνηση. Θυμάστε ότι και στον εθνικό εμβολιασμό δεν άνοιξε η πλατφόρμα για όλους την ίδια ήμερα…. τις ανοίγουμε κάθε μέρα με κάποιο κριτήριο ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό στο ΑΦΜ μας.  Η τεχνική πρόκληση είναι ότι η πλατφόρμα θα αντλεί τα στοιχεία αυτόματα  των πολιτών από την ΑΑΔΕ. Άρα θα αντλεί και τα στοιχεία του εισοδήματος αλλά και τα στοιχεία που θα αφορούν τον μετρητή. Και μετά ο πολίτης θα πρέπει είτε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του  είτε να τα αλλάξει”, σημείωσε.

ρεύμα

Πλατφόρμα: Τι θα περιλαμβάνει 

Όσον αφορά στο τι θα περιλαμβάνει η εν λόγω πλατφόρμα είπε ότι αυτή θα έχει “την οικογενειακή δήλωση για το κομμάτι το οποίο θα αφορά στην αποζημίωση μιας οικογένειας αλλά θα έχει και ένα δεύτερο σκέλος “. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει και δεύτερη φόρμα για γονείς που πληρώνουν το ενοίκιο των παιδιών τους, ανέφερε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

  Οι δικαιούχοι του Power Pass και οι  ποινές

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Power Pass τα εξής:

Οι δικαιούχοι 

Οι  δικαιούχοι της επιδότησης είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που είχαν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως τις 45.000 ευρώ κατά το φορολογικό έτος το 2020 και αυτή καλύπτει μέρος της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022. Η επιδότηση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων αλλά και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα πρόστιμα 

“Τσουχτερά” πρόστιμα έως 1.200 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι  δηλώσουν ψευδή στοιχεία στην πλατφόρμα για τη χορήγηση της αναδρομικής επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος ( Power Pass) από 18 ευρώ έως 600 ευρώ. Δηλαδή:

  • Εάν κάποιος λάβει αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος έως 18 ευρώ και δεν την δικαιούται, τότε το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι διπλάσιο της επιδότησης που καταβληθεί , δηλαδή 36 ευρώ.
  • Εάν κάποιος λάβει αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος έως 600 ευρώ και δεν την δικαιούται, τότε το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι διπλάσιο της επιδότησης που καταβληθεί, δηλαδή 1.200 ευρώ.

Πηγή enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ