Power Pass: Οδηγός για τα SOS λίγο πριν ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Eρωτήσεις και απαντήσεις

Αύριο, Παρασκευή, 17 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση της αναδρομικής επιδότησης ρεύματος από 18 έως 600 ευρώ (Power Pass). 

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή αιτήσεων. Η επιδότηση καλύπτει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί από την Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022 και αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων αλλά και της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών τους που σπουδάζουν στο εσωτερικό. H επιδότηση αυτή παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος που είχαν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων έως 45.000 ευρώ κατά το φορολογικό έτος 2020 και το ποσό της επιδότησης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο.

Ο “oδηγός” για το Power Pass

Χρήσιμος “οδηγός” για το Power Pass  μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις.

Ποιοι είναι δικαιούχοι 

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιδότηση: Πώς θα δοθεί  -τα ποσά

  • Αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 360 ευρώ θα λάβει όποιος είχε επιπλέον χρεώσεις 600 ευρώ μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα.
  • Αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 480 ευρώ θα λάβει όποιος  είχε επιπλέον χρεώσεις  800 ευρώ.
  • Αναδρομική επιδότηση  ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 600 ευρώ εάν οι επιπλέον χρεώσεις ήταν 1.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι αναδρομική επιδότηση ρεύματος 600 ευρώ θα λάβει όποιος είχε χρεώσεις πάνω από  1.000 ευρώ

Σε ποιες περιπτώσεις επιβάλλεται πρόστιμο

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ