Πιτσιλής στον Realfm: Χορήγηση ΑΦΜ μέσω βιντεοκλήσης – Αυτό είναι το σχέδιο για τη νέα εποχή στις εφορίες

Για τη νέα εποχή στις εφορίες και το σχέδιο για μια νέα ηλεκτρονική εφορία μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

“Το οργανωτικό μοντέλο σήμερα είναι παλιό. Έχουμε πάνω από 30 εφορίες στην Αττική, όπου όχι μόνο ψηφιοποίηση δεν υπήρχε στο παρελθόν, αλλά μιλάγαμε για την ανάγκη μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών. Από τότε άλλαξαν πολλά. Έχουν ψηφιοποιηθεί πάρα πολλές υπηρεσίες και πριν τον κορονοϊό και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για παράδειγμα δόθηκε η δυνατότητα χορήγησης κλειδαρίθμου με βιντεοκλήσεις”.

Όπως πρόσθεσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ “έχουμε πολλά εργαλεία σήμερα. Από την άλλη έχουμε παρά πολλές μικρές εφορίες με λίγους υπαλλήλους στην πλάτη των οποίων πέφτει δυσανάλογα μεγάλο έργο και αυτό αντανακλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό το έχουμε μπροστά μας και πρέπει να αλλάξουμε αυτό το μοντέλο, να ενοποιήσουμε δυνάμεις, να κατανείμουμε πιο ομοιόμορφα το έργο μεταξύ των εφοριών, που σημαίνει καλύτερη δουλειά των υπαλλήλων και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη”. Ο ίδιος περιέγραψε ότι για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο “έχουμε εργαλεία, ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τον περιφερειακό εξοπλισμό πληροφορικής μας, έχουμε 1.000 ακόμη υπολογιστές καινούριους που μπορούμε να τοποθετήσουμε στις εφορίες έως το τέλος του χρόνου, μία ακόμη προμήθεια 10.000 υπολογιστών είναι σε εξέλιξη για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και συνεχίζουμε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ώστε ο πολίτης να μην χρειάζεται να επισκέπτεται την εφορία. Σας δίνω δύο παραδείγματα: τη χορήγηση ΑΦΜ, την οποία σχεδιάζουμε στο άμεσο μέλλον να την προσφέρουμε και αυτή μέσω βιντεοκλήσης και τη σύσταση ατομικής επιχείρησης, ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να πηγαίνει στην εφορία”.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής “το έργο είναι σε εξέλιξη. Πολλά πράγματα θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου, ενώ παράλληλα ξαναβλέπουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες που είχαν σχεδιαστεί τα προηγούμενα χρόνια και που πιθανόν χρειάζονται “φρεσκάρισμα”. Σε ερώτηση για την κατάθεση πινακίδων, ο κ. Πιτσιλής απάντησε ότι “είναι στον σχεδιασμό μας μια συνολική λύση γι’ αυτό. Βρισκόμαστε σε συνεργασία τόσο με το υπουργείο Οικονομικών, όσο και με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εξετάζουμε διάφορα μοντέλα, όπως γίνεται και σε άλλα κράτη, ώστε να μην χρειάζεται φυσική κατάθεση των πινακίδων, αλλά να γίνεται μέσω ηλεκτρονικής δήλωσης της ακινησίας του οχήματος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.