Πετρέλαιο θέρμανσης: Για έναν μήνα η οριζόντια μείωση στην αντλία—Οι τελευταίες πληροφορίες

Για έναν μήνα θα ισχύσει η οριζόντια μείωση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο RealFm 97,8, η μείωση των 25 λεπτών ανά λίτρο στην αντλία θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έως και τις 15 Νοεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, το «τοπίο είναι θολό» για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι τελικές αποφάσεις για το εάν θα υπάρξει ένας δεύτερος γύρος εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου θα ληφθούν ανάλογα με το πού θα κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης εκείνη τη χρονική περίοδο.

Αν έχουν υποχωρήσει, τότε το πιο πιθανό, είναι να μην συνεχιστεί. Στο οικονομικό επιτελείο δηλ. θα κινηθούν ανάλογα με το «βλέποντας και κάνοντας».

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Στο μεταξύ αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και συγκεκριμένα στα 16.000 ευρώ από 14.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ από 20.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για το κάθε παιδί.

Το ποσό βάσης για την υπολογισμό με βάση της βαθμοημέρες αυξάνεται στα 350 ευρώ από 300 ευρώ πέρυσι. Διπλάσιο θα είναι το επίδομα για τους δικαιούχους που θερμαίνονταν με ηλεκτρισμό ή φυσικό αέριο και θα αλλάξουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ