Πατέλης στον Realfm 97,8: Έγινε η πρώτη επένδυση ευρωπαϊκής τράπεζας σε ελληνική εδώ και 17 χρόνια

«Η αναβάθμιση από τον S&P είναι μια σφραγίδα αξιοπιστίας. Είμαστε μια χώρα που ανήκει στο κλαμπ των χωρών που είναι πιο αξιόπιστες. Για ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση σημαίνει πως το κόστος δανεισμού θα παραμείνει χαμηλότερο, αλλά και ότι θα είναι πιο “εύκολο” να γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας» είπε ο Αλέξης Πατέλης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, «σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η επένδυση του ιταλικού τραπεζικού κολοσσού, Unicredit, στην Alpha Bank, είναι η πρώτη επένδυση που γίνεται από ευρωπαϊκή τράπεζα σε ελληνική εδώ και 17 χρόνια. Είναι ένα σημάδι ότι η χώρα μας γυρνάει σελίδα».

«Η Unicredit είναι σε 13 χώρες, ανακοίνωσε μεγάλη συμφωνία που περιλαμβάνει εξαγορά του 9% που κατέχει το ΤΧΣ και συγχώνευση των τραπεζών στην Ρουμανία αλλά και τεχνογνωσία που θα έρθει» σημείωσε.

«Πρέπει να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο κ. Χατζηδάκης, προβλέπεται η απελευθέρωση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων ώστε να παρέχονται και από τις λεγόμενες εταιρείες παροχής πιστώσεων» σχολίασε.

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις σε ρεύμα και προϊόντα απάντησε «για τον ηλεκτρισμό είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στο κύμα ενεργειακής ακρίβειας που είχαμε το 2021 και το 2022 και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε αύξηση θα είναι λελογισμένη. Αν αυτό αποδειχτεί λάθος, θα δούμε τι θα κάνουμε. Για το γενικότερο θέμα της ακρίβειας, είναι πολύ δύσκολο και πολύπλοκο. Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε αυτή η ιστορία και από την ΕΕ ότι σταδιακά αυτό το φαινόμενο αρχίζει να αποκλιμακώνεται».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ