Παρέμβαση Στουρνάρα για τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων

H αβεβαιότητα αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη απειλή να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα. Aυτό υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας πριν από λίγο σε ημερίδα που διοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά ακινήτων.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων τονίζοντας ότι «η ταχεία δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως η ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι συμφωνίες αυτές όχι μόνο προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και θα δώσουν ένα άμεσο θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και τις αγορές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να μετατραπεί σε μία χώρα φιλική στις επενδύσεις. Αναφερόμενος στα προβληματικά δάνεια των τραπεζών υποστήριξε ότι η δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού για τη διαχείρισή τους θα απαιτούσε χρηματοδότηση από πηγές εκτός των τραπεζικών ισολογισμών και του κρατικού προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία νέων κεφαλαιακών αναγκών για τις τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ’ όσο νομίζετε

Die Linke: Ορθές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις

Bild: Ο Βαρουφάκης αισθάνεται προσβεβλημένος…

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ