Παράταση στο χρόνο παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ

Παράταση στο χρόνο παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ

 

Παρατείνεται για δύο χρόνια η λήξη του χρόνου παραγραφής φορολογικών υποθέσεων που ερευνώνται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με βάση στοιχεία που έχουν δοθεί στη χώρα μας από το εξωτερικό. Πρόκειται για υποθέσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ κ.α.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των ελέγχων. Αναμένεται μάλιστα να κατατεθεί διάταξη στη Βουλή.

 

Την κατάθεση διάταξης είχε προαναγγείλλει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό” ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος είχε παραδεχθεί ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Όπως είχε πει , εξηγώντας τους λόγους της καθυστέρησης, υπάρχουν άτομα στη λίστα που έχουν 150 λογαριασμούς. “Ο νόμος λέει ότι πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα. Αν το κάνουμε αυτό θα καθυστερήσουμε πάρα πολύ”, είχε τονίσει, αποκαλύπτοντας ότι μετά από εισήγηση των υπηρεσιών, θα περάσει διάταξη στη βουλή για να υπάρξει μερικός έλεγχος , “ένα φύλλο ελέγχου για τα πρώτα ευρήματα”. Δείτε εδώ το απόσπασμα από την εκπομπή.

 

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διαβίβαση ανέλεγκτων υποθέσεων που περιλαμβάνονται σε διάφορες λίστες από το ΣΔΟΕ στις εφορίες.

“Οι έλεγχοι που διατάσσονται από τις Εισαγγελικές Αρχές ενεργούνται αποκλειστικά από την υπηρεσία που έχει λάβει την παραγγελία. Η λίστα Λαγκάρντ ανήκει σε αυτή την κατηγορία”, σημείωσε το ΥΠΟΙΚ , υπογραμμίζοντας ότι συγκεκριμένο έγγραφο του ΣΔΟΕ αναφέρεται στις λοιπές περιπτώσεις και αποσκοπεί ακριβώς στην αποτροπή της παραγραφής.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ