Πανελλαδικό «λουκέτο» για τα κομμωτήρια σήμερα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα

Προαιρετικό πανελλαδικό «λουκέτο» σήμερα στα κομμωτήρια λόγω της εφαρμογής των νέων μέτρων για τον κορονοϊό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης  και το υπουργείο Οικονομικών οι κομμωτές προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια για τα νέα υγειονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι από το  Σάββατο, 6 Νοεμβρίου  εφαρμόζονται τα εξής μέτρα: Οι ανεμβολίαστοι για να εισέλθουν σε αυτά θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 48 ωρών/ μοριακό τεστ, ενώ  οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν στη κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτότητα.

“Λείπει 30% πελατεία από τα κομμωτήρια”

 Για το θέμα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Κουρέων, κομμωτών καταστηματαρχών Ελλάδας, Δημήτριος Μετμετζής σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως είπε η κινητοποίηση αυτή είναι προαιρετική καθώς υπάρχουν κομμωτήρια τα οποία έχουν ανοίξει κανονικότατα.
“Δεν είναι μια απεργία ,είναι μια κινητοποίηση στη ουσία για αυτόν τον λόγο” επανέλαβε.
Εν συνεχεία εξήγησε τον λόγο που γίνεται αυτή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
” Ήρθαμε εδώ πέρα για να αντιδράσουμε… για να καταλάβει το κράτος ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον κομμωτικό κλάδο. Οι αυτοαπασχολούμενοι είναι πάρα πολλοί, δεν μπορούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, να ελέγχουν, να ταυτοποιούν και να δουλεύουν συγχρόνως. Είναι πρακτικά αδύνατο, δεν γίνεται. Και φυσικά είναι και το υπερβολικό κόστος που υπάρχει για τα rapid test σε σχέση με την τιμή του αντικειμένου μας:
Ένα κούρεμα μπορεί να κάνει 10 ευρώ και άλλα 10 ευρώ είναι το rapid test . Eκεί υπάρχει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα για τις φτωχές οικογένειες. Σίγουρα η λύση είναι ο εμβολιασμός. Παρόλα αυτά η καθημερινότητα μας, μας δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι η παραοικονομία είναι μεγάλη καθώς πολλοί πολίτες προτιμούν να να κουρεύονται στα σπίτια τους .

“Αυτό είναι το θέμα μας. Μέσα στα σπίτια είναι ανεμβολίαστοι οι οποίοι θέλουν να εξυπηρετηθούν” πρόσθεσε.

Επίσης ρωτήθηκε πόσο εκτεταμένο είναι το φαινόμενο αυτό. “Αυτό είναι μη μετρήσιμο γιατί δεν έχουμε τέτοια στοιχεία. Αυτό το στοιχείο το οποίο μπορεί να βγάλει το αποτέλεσμα είναι ότι λείπει 30% πελατεία από τα κομμωτήρια και αυτό έχει μεταφερθεί μέσα στα σπίτια, εξυπηρετούνται εκεί”, απάντησε.

Νέα μέτρα στα κομμωτήρια: Τι είπαν οι πελάτες

Ακόμη μίλησε και για τα νέα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν από το Σάββατο . “Η εικόνα που είχαμε το Σάββατο  ήταν ότι υπήρχαν παράπονα για την ταυτοποίηση. Ήρθαν  κάποια ραντεβού χωρίς να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και ξαναγύρισαν στα σπίτια τους. Που αυτό σημαίνει δυσαρεστημένη πελατεία και  ότι υπάρχει ένα επιπλέον πρόβλημα στα κομμωτήρια. ‘Εχουμε βάλει πλάτη εδώ και 2 χρόνια, δουλεύουμε με αποστάσεις , με μέτρα προφύλαξης και με περιορισμένο αριθμό ατόμων”.

κομμωτήρια
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πελάτες δεν θέλουν να έρχονται στα κομμωτήρια με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι ένα κομμάτι που τους ενοχλεί . Οι πελάτες διερωτώνται γιατί έως τώρα  μπορούσαν να επισκέπτονται κανονικά τα κομμωτήρια  χωρίς  κανένα πρόβλημα  και τώρα πρέπει να προσέρχονται σε αυτά με  rapid test οι ανεμβολίαστοι και τα παιδιά  με  self test, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ