“Πάμε για νέο ρεκόρ στον τουρισμό”

Πάμε για νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη, που μίλησε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ανέφερε ότι φέτος υπολογίζεται ότι πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφθούν τη χώρα. Ήδη, όπως σημείωσε, παρουσιάζεται αύξηση στις κρατήσεις κατά 15%,από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μόνο από την Αγγλία, .

Πέρσι, πάνω από 16 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος τη χώρα μας, ενώ η μέση κατανάλωση, έφτασε στα 670-680 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση του 1%, «φέρνοντας» στη χώρα άμεσα έσοδα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ότι αφορά τον «εσωτερικό τουρισμό», ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο όμως, από τα προηγούμενα χρόνια. «Ο εσωτερικός τουρισμός, δεν αυξήθηκε το καλοκαίρι, οπότε δεν αυξήθηκε και ο αριθμός των ανθρώπων που εργάστηκαν. Τα έσοδα από το τον εσωτερικό τουρισμό ήταν 1,5 δισ. ευρώ, όταν το 2008, ήταν το διπλάσιο», είπε. 

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ