Οριστική αυλαία για Επιστρεπτέες Προκαταβολές: Έρχονται ενισχύσεις ειδικού σκοπού – Ποιους αφορούν

Πέφτει οριστικά η αυλαία για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα υποβολής των αιτήσεων για τον 7ο κύκλο, παράταση δεν… προβλέπεται και μαζί με την Επιστρεπτέα 7 κλείνει αυτή η πρακτική ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Διάδοχο σχήμα η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για όσους παραμένουν με κατεβασμένα ρολά, ενώ η μοναδική περίπτωση να «αναβιώσει» μέθοδος της Επιστρεπτέας είναι να πάμε… σε νέο lockdown.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Όποιος προλάβει… την Επιστρεπτέα πήρε» καθώς σήμερα κλείνει η διορία συμμετοχής και ήδη πάνω από 580.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν υποβάλει αίτηση στο MyBusinessSupport. Ενίσχυση μέσω του 7ου κύκλου υπολογίζεται πως θα πάρουν και νέοι δικαιούχοι, όπως επιχειρήσεις που άνοιξαν μετά τον Δεκέμβριο του 2019 και δεν είχαν πάρει ποτέ ξανά Επιστρεπτέα.

«Στην πηγή» δεν θα φτάσουν όμως χιλιάδες άλλες κλειστές επιχειρήσεις, καθώς διατηρείται ο «κόφτης» που μπήκε το 2021 και αποκλείει τις επιχειρήσεις που το 2020 είχαν έστω και 1 ευρώ αύξηση τζίρου έναντι του 2019. Παράταση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί στη διαδικασία και με την Επιστρεπτέα 7 –εκτός εξαιρετικού απροόπτου και …νέου lockdown –κατεβάζει ρολά η συγκεκριμένη μέθοδος ενισχύσεων. Η εκταμίευση της Επιστρεπτέας αναμένεται να αρχίσει ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με στόχο να έχουν εξοφληθεί οι περισσότεροι δικαιούχοι -αν όχι όλοι- πριν από το Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ