Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Οι δανειστές απορρίπτουν κατηγορηματικά την ελληνική πρόθεση για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5% με το τέχνασμα που παρουσιάστηκε στην τρόικα τις προηγούμενες μέρες.
Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, πολύ κοντά στις συζητήσεις, που ενημέρωσαν τον Τύπο μετά τη Σύνοδο του Σίμπιου, το ελληνικό τέχνασμα αποτελεί ευθεία παραβίαση της συμφωνίας Ελλάδας – Δανειστών.
Αν η ελληνική πλευρά προχωρήσει, παρά τις προειδοποιήσεις, μονομερώς, τότε θα της επιβληθούν κυρώσεις, όπως άρνηση καταβολής των κερδών επί των ANFAS και των SMPs , αλλά και αναίρεση της απόφασης για μείωση του περιθωρίου επιτοκίων (step up margin) για το επόμενο εξάμηνο, στα δάνεια του EFSF. Οι προειδοποιήσεις αυτές θα συγκεκριμενοποιηθούν από το eurogroup τις επόμενες εβδομάδες. Ενδείξεις για αυτή την εξέλιξη είχε μεταδώσει χθες ο RealFM.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στη Realnews της Κυριακής. Οι δανειστές δεν έχουν τοποθετηθεί για τα άλλα επί μέρους κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, για τα οποία θα γίνει λεπτομερής υπολογισμός.
Πηγή: Real.gr
Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στα 3 ανήλικα ανίψια του – Με ποινικό παρελθόν ο δράστης
Για 56 Eurofighter κινείται η Τουρκία, ίσως και περισσότερα – Το σχέδιο της Άγκυρας για 400 μαχητικά
Στο real taste & style που κυκλοφορεί με τη Realnews
Ιράν: «Συντριπτική» απάντηση με πυραύλους κατά του Ισραήλ – Σε κατάσταση συναγερμού η περιοχή
ENIKOS NETWORK
Υγειονομικός έλεγχος εντός 3 ημερών για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας- Τι αλλάζει με τη νέα εγκύκλιο