Οι δανειστές απορρίπτουν το σχέδιο μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Οι δανειστές απορρίπτουν κατηγορηματικά την ελληνική πρόθεση για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5% με το τέχνασμα που παρουσιάστηκε στην τρόικα τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, πολύ κοντά στις συζητήσεις, που ενημέρωσαν τον Τύπο μετά τη Σύνοδο του Σίμπιου, το ελληνικό τέχνασμα αποτελεί ευθεία παραβίαση της συμφωνίας Ελλάδας – Δανειστών.

Αν η ελληνική πλευρά προχωρήσει, παρά τις προειδοποιήσεις, μονομερώς, τότε θα της επιβληθούν κυρώσεις, όπως άρνηση καταβολής των κερδών επί των ANFAS και των SMPs , αλλά και αναίρεση της απόφασης για μείωση του περιθωρίου επιτοκίων (step up margin) για το επόμενο εξάμηνο, στα δάνεια του EFSF. Οι προειδοποιήσεις αυτές θα συγκεκριμενοποιηθούν από το eurogroup τις επόμενες εβδομάδες. Ενδείξεις για αυτή την εξέλιξη είχε μεταδώσει χθες ο RealFM.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη Realnews της Κυριακής. Οι δανειστές δεν έχουν τοποθετηθεί για τα άλλα επί μέρους κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, για τα οποία θα γίνει λεπτομερής υπολογισμός.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.