ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα για ανέργους και συνεργασία με την Amazon – Όλες οι λεπτομέρειες

Με τους παγκόσμιους κολοσσούς της πληροφορικής χτίζει “γέφυρες” ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με στόχο την υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της ψηφιακής γνώσης στην αγορά εργασίας, αλλά και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με την Google, βάσει της οποίας δημιουργήθηκε ένα νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που προσέλκυσε το ενδιαφέρον 3.370 νέων ανέργων, αλλά και τη σημαντική κοινή δράση με την CISCO, ο ΟΑΕΔ βάζει στο… κάδρο των δράσεών του και την Amazon. Οι δύο φορείς θα αναλάβουν την από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους (cloud services). Στόχος του κοινού προγράμματος θα είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και η ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ θα επικεντρωθούν, όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr, στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων και ανέργων, αλλά και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων «πράσινων» δεξιοτήτων. Το νέο πλέγμα δράσεων που προωθεί την κατάρτιση, θα αντλήσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, ενώ οι πόροι που θα αξιοποιηθούν συνολικά αγγίζουν περί τα 3 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 300 εκατ. θα διατεθούν το 2021.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ