Ο Ράιχενμπαχ στηρίζει Ελλάδα

Ο Ράιχενμπαχ στηρίζει Ελλάδα

 

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει κατανόηση από την πλευρά των Ευρωπαίων σε ότι αφορά στα κονδύλια που πρέπει να λάβει η Ελλάδα την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force, Χόρστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο  Ράιχενμπαχ σημείωσε πάντως ότι τα δεδομένα στα οποία βασίζεται αυτή η διανομή δεν είναι πλέον πρόσφατα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθωθεί η αδικία που πιστεύουμε ότι εμπεριέχεται στις αρχικές προτάσεις της ΕΕ».

«Η προσπάθεια που γίνεται» όπως είπε ο υπουργός «είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τη στιγμή που έχουμε ανεργία που ξεπερνά το 25% όταν η χώρα για 5η συνεχή χρονιά βρίσκεται σε ύφεση».

Σημείωσε επίσης ότι «είναι απαράδεκτο να δεχτούμε απλά και μόνο να εφαρμοστεί ένα στατιστικό μοντέλο που λαμβάνει υπόψιν την περίοδο 2007-2009. Θεωρούμε ότι υπάρχει ειδική περίπτωση για την Ελλάδα που πρέπει να έχει αντανάκλαση στην κατανομή των κονδυλίων».

Εκτός από τα κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου στη συνάντηση της Δευτέρας συζητήθηκε και η δημιουργία Ομάδας Δράσης για τις Δημόσιες Συμβάσεις.

Αναφορικά με το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την προσδοκία ότι το 2013 θα είναι «χρονιά των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα», ενώ ο Χόρστ Ράιχενμπαχ σχολίασε ότι «στόχος μας μέσω των αποκρατικοποιήσεων είναι να εκσυγχρονίσουμε την ελληνική οικονομία και όχι να μετασχηματίσουμε ένα δημόσιο μονοπώλιο σε ιδιωτικό».

Αναφερόμενος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ROSCO τα περιουσιακά στοιχεία, τόνισε ότι θα μεταφερθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης.

 

Πηγή:www.capital.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ