Ο Μάρδας στον Real FM 97,8 για τις τράπεζες

Στο ενδεχόμενο να ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα, αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας:

«Υπάρχει μία πρόταση που θα τη δει η ΕΚΤ και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γιατί εκείνο το οποίο σκέφτεται η ΕΚΤ είναι μήπως δημιουργεί μία παραπάνω ρευστότητα αυτή η ιστορία στην οικονομία, με την έννοια της διακίνησης των μετρητών. Εμείς, έτσι όπως την έχουμε διαμορφώσει, σε συνεργασία με τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν δημιουργούμε μία παραπάνω ρευστότητα, οπότε η πρότασή μας είναι να ανοίξουν (οι τράπεζες) και βέβαια, σαφώς περιμένουμε τη θετική απάντηση της ΕΚΤ».

Στην επισήμανση, ότι ακόμη και στην περίπτωση που δεν ανοίξουν τη Δευτέρα οι τράπεζες, είναι θέμα 24ώρων να ανοίξουν, ο κ. Μάρδας, σημείωσε:

«Ακριβώς. Αλλά εκείνο το οποίο θα γίνει σαφές στην ΕΚΤ και γίνεται σαφές και στον κόσμο, είναι το ότι δεν αυξάνεται ο όγκος κυκλοφορίας μετρητού χρήματος μέσω των όποιων υπηρεσιών παρέχουν οι τράπεζες. Δηλαδή, δεν μπορεί κάποιος να πάει στο ταμείο και να πάρει 2.000-3.000 ευρώ. Εξακολουθεί ο κόσμος να παίρνει τα 60άρια –θα δούμε αν θα είναι 60άρια ή αν θα μπορεί κάποιος να παίρνει ανά 2-3 μέρες ένα συνολικό ποσό… Οι συνταξιούχοι το 120άρι, όπως ακριβώς προβλεπόταν. Δηλαδή, ό,τι γινόταν στο παρελθόν θα γίνεται, απλά προστίθενται και κάποιες άλλες υπηρεσίες».

Σχετικά με τα παιδιά στο εξωτερικό, ένας γονέας μπορεί να στέλνει 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο στα παιδιά του που σπουδάζουν στο εξωτερικό, πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιταγές, από Δευτέρα οι τράπεζες θα δέχονται επιταγές. Η Δευτέρα είναι πρώτη μέρα για μια επιταγή που έληξε, καθώς το δεκαήμερο της αργίας δεν συνυπολογίζεται, διευκρίνισε ο κ. Μάρδας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ