Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έπαιξε πόκερ με την Ευρωζώνη

Δυσαρεστημένος με το “παιχνίδι πόκερ” που -όπως είπε- έπαιζε η Ελλάδα με τις άλλες δεκαοκτώ χώρες της Ευρωζώνης, τις τελευταίες εβδομάδες κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

“Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, είτε έπαιζε πόκερ με μπλόφα είτε υποτίμησε πόσο άσχημη ήταν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα”, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας στην εκπομπή De Wereld Draait Door του τηλεοπτικού σταθμού VARA. 

Επίσης, συνέκρινε την κατάσταση με δύο αυτοκίνητα τα οποία κατευθύνονταν αστραπιαία το ένα προς το άλλο, για να δουν ποιος θα στρίψει πρώτος το τιμόνι, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του. 

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, η νέα κυβέρνηση συνειδητοποίησε γρήγορα το πόσο κακή ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας. “Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο, άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν περαιτέρω δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά έχουν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο και πόσο το… βουνό του χρέους είχε “εξομαλυνθεί”, επισήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup. 

 

Διαβάστε επίσης

Σόιμπλε: “Δεν έχω όρεξη για αστεία” – ΒΙΝΤΕΟ

Φουκς: Ο Βαρουφάκης ήταν προσβλητικός προς την Μέρκελ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ