Νέα δυναμική για τον όμιλο Φειδάκη

Η win-win συμφωνία με την Fujitsu General, η ισχυροποίηση του brand ΕΣΚΙΜΟ και η παρουσία σε άλλους τομείς. Τι δηλώνει  ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Γεώργιος Φειδάκης.

Σε μια αγορά με έντονο ανταγωνισμό εξαιτίας της εισόδου των κινεζικών προϊόντων στον κλάδο του κλιματισμού ο όμιλος Φειδάκη προσαρμόζεται, επιδεικνύει δυναμισμό και αξιοποιεί όλες τις win win συμφωνίες. Η επί 35 έτη αποκλειστική συνεργασία με τον ιαπωνικό όμιλο Fujitsu General περνά σε άλλο επίπεδο μετά την εξαγορά από τους Ιάπωνες του 51% της θυγατρικής FG South East Europe SA, εταιρεία που είχε δημιουργήσει η οικογένεια Φειδάκη. «Είμαστε στην αγορά τριανταπέντε χρόνια και οι δεσμοί μας με την Fujitsu General έχουν βάθος. Θα συνεχίσουμε επί μακρόν», δηλώνει στο real.gr ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Φειδάκη, Γεώργιος Φειδάκης.

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Η νέα μετοχική σύνθεση της θυγατρικής FG South East Europe SA, στην οποία η FG Europe του ομίλου Φειδάκη διατηρεί πλέον το 49% αποτελεί το απευθείας δίκτυο πωλήσεων του ιαπωνικού ομίλου στην νοτιανατολική Ευρώπη και Τουρκία. Ο όμιλος Φειδάκη, ο οποίος είχε δημιουργήσει την εν λόγω εταιρεία, μέσω του σημαντικού ποσοστού που ελέγχει αναμένει σημαντικές υπεραξίες και διατηρεί μια ιδιαίτερα σημαντική πηγή εσόδων δεδομένης της ευρείας πελατειακής βάσης στην οποία απευθύνεται η εταιρεία καλύπτοντας τις παραπάνω χώρες.

Το πετράδι του στέμματος

Την ίδια στιγμή ο όμιλος Φειδάκη έχει στο οπλοστάσιό την ΕΣΚΙΜΟ και βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλο ασιατικό κατασκευαστικό οίκο, με στόχο οι δύο πλευρές από κοινού να κατασκευάσουν εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα, κίνηση που αφενός θα προσδώσει προστιθεμενη αξία στην ελληνική οικονομία αφετέρου η πώληση των προϊόντων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά.

Ισχυρός τζίρος

Ο Όμιλος FGEurope, με τζίρο 135 εκατ ευρώ και EBITDA 16 εκατ ευρώ, δραστηριοποιείται στους τομείς των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, (μέσω της εισαγωγής και εμπορίας Κλιματιστικών Μηχανημάτων παντός τύπου για οικιακή και επαγγελματική χρήση, Λευκών Οικιακών Συσκευών και Μικροσυσκευών).

Αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα εδώ και χρόνια τα προϊόντα δύο εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών στον τομέα των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, του Ιαπωνικού οίκου Fujitsu General Ltd, και από το 2012 των Κλιματιστικών και των Λευκών Συσκευών του οίκου MIDEA. Η MIDEA είναι από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες και εξαγωγικές εταιρείες ηλεκτρικών οικιακών συσκευών παγκοσμίως.

Παράλληλα, η F.G. EUROPE προωθεί λευκές οικιακές συσκευές με το δικό της διαχρονικό brand ESKIMO, του οποίου η παρουσία στην ελληνική αγορά χρονολογείται από το 1958. Εντός του 2019 ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση και των λευκών συσκευών HITACHI στην ελληνική αγορά.

Η F.G. EUROPE με ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, δραστηριοποιείται σε 12 συνολικά χώρες, αντιπροσωπεύοντας κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα της Fujitsu General Ltd και της MIDEA. Από το 2015 ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση των κλιματιστικών MIDEA και στα Βαλκάνια και από το 2017 σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.

Παρουσία σε άλλους τομείς

Ο όμιλος Φειδάκη δεν δραστηριοποιείται μόνο στην αγορά των κλιματιστικών αλλά και στο shipping, στο real estate και στην Ενέργεια. Συγκεκριμένα, ο όμιλος διαθέτει δύο ναυτιλιακές εταιρείες: την εισηγμένη από το 2008 στον Nasdaq, Globus Maritime και την Eolos Shipp Manegament, η οποία ιδρύθηκε το 2000. Με την θυγατρική του RF Energy ο όμιλος διαθέτει στον κλάδο της ενέργειας άδεια παραγωγής για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Λήμνο, ισχύος 500 MW. Στο real estate έχει ιδιόκτητα γραφεία 7.000 τμ στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Γλυφάδα και χώρους logistics 120 στρεμμάτων με αποθηκευτικούς χώρους 40.000 τμ και άδεια για επιπλέον 20.000 τμ που θα περατωθούν αρχές του 2024.

Θυγατρικές της FG Europe είναι η FG EUROPE KLIMA TEKNOLOJILERI SANAYI VE TICARET A.S. με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η FG EUROPE UK LIMITED με έδρα το Λονδίνο, η FG EUROPE HVAC IRELAND LIMITED με έδρα το Δουβλίνο, και η R.F. ENERGY A.E., εταιρεία συμμετοχών με αντικείμενο την ανάπτυξη, διαχείριση και εκμετάλλευση ενεργειακών projects, με επίκεντρο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ