ΜΜΜ: Θα αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου; Τι είπε ο Καραμανλής για τα νέα εκπτωτικά πακέτα

Για το εάν θα αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου το επόμενο διάστημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Σε καμία περίπτωση  δεν θα γίνει αυτό, απάντησε ο κ. Καραμανλής ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σκέψη για να μειωθεί το εισιτήριο στα ΜΜΜ και υπενθύμισε δε  ότι ήδη πριν από 3 χρόνια είχε μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου στο 1, 20 ευρώ από 1,40 ευρώ που ήταν. Το 70% των χρηστών των ΜΜΜ διαθέτει  κάρτες, όπου εκεί υπάρχουν μεγαλύτερα εκπτωτικά πακέτα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΜΜΜ: Θα  υπάρξει στη χώρα μας εκπτωτικό πακέτο για ΜΜΜ με 9 ευρώ το Ιούλιο με διάρκεια 3 μήνες όπως στην  Γερμανία; 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει στη χώρα μας εκπτωτικό πακέτο για ΜΜΜ με 9 ευρώ τον Ιούλιο με διάρκεια 3 μηνών  όπως στην  Γερμανία. ” Το έχουμε εξετάσει αυτό” απάντησε και πρόσθεσε  ” Το είχαμε κάνει στην περίοδο του κορονοϊού ….. και το είχαμε κάνει και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας  καθώς είχαμε δώσει μερικά εκπτωτικά πακέτα “.

Ο στόχος είναι 1 στους 3 πολίτες να χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή το 35 % των μετακινήσεων των πολιτών  να γίνεται με τα ΜΜΜ. Και συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα  δεν έχει αγγίξει αυτό το ποσοστό των μετακινήσεων  λόγω του κορονοϊού.

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει τελικά τέτοιο πακέτο στα ΜΜΜ είπε  ” Σε αυτή τη φάση δεν έχω να σας πω κάτι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν  περισσότερα  κίνητρα για να μετακινούνται οι πολίτες με τα ΜΜΜ αλλά  σε  αυτή τη φάση δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ