Μήνυμα δανειστών για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από το συνέδριο του Economist

Της Αργυρώς Μαυρούλη

“Μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις” ήταν το κεντρικό σύνθημα των δανειστών απέναντι στην κυβέρνηση για την προώθηση διαρθωτικών αλλαγών αντί της επιμονής για ελάφρυνση του χρέους από το βήμα συνεδρίου του Economist.

Αυτό παραδέχθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, λέγοντας ότι «Κανείς δεν περίμενε περαιτέρω μέτρα για το χρέος σ’ αυτή τη φάση». «Όλοι ξέραμε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος, το 2018» έσπευσε να προσθέσει το κυβερνητικό στέλεχος, αναφερόμενο στις αποφάσεις του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι «δεν είχαμε προσδοκίες ότι το Eurogroup θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση» και εξήγησε ότι «αυτή είναι μία απόφαση, την οποία θα λάβει μόνη της η ΕΚΤ». «To QE είναι κάτι που θέλουμε, αλλά δεν είναι πανάκεια για την επιστροφή στις αγορές» συμπλήρωσε και διαμήνυσε ότι «η επιστροφή στις αγορές θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις μας στις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων». ​

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ