Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις – Τι είπε ο Πέτσας

Σε μία με δύο εβδομάδες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ για το εάν θα γίνει μείωση του ΦΠΑ σε 4 με 5 προϊόντα για ένα χρονικό διάστημα είπε “ότι αυτή είναι και η εισήγηση των παραγόντων της αγοράς. Και σε εμένα έρχονται οι άνθρωποι της αγοράς και στο οικονομικό επιτελείο πηγαίνουν και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πηγαίνουν”.
“Είμαστε με την κοινωνία και μιλάμε μαζί τους. Θα περιμένουμε λίγο.. μία με δύο επόμενες εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα.Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτό”, πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν όλα τα μέτρα στήριξης για την καταπολέμηση της ακρίβειας θα ληφθούν εντός Απριλίου.
“Σημασία έχει το πλαίσιο, να δείχνει ότι έχουμε ένα σχέδιο. Το σχέδιο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και προς τα έξω. Το σχέδιο είναι το μεσοπρόθεσμο. Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος για την κατάρτιση του. Επομένως όποιες παρεμβάσεις είναι να γίνουν προσωρινές και στοχευμένες θα γίνουν αυτό το διάστημα”, απάντησε και ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αυτό που πλέον έχουμε να δούμε, είναι αν χρειάζονται άλλες παραμετρικές παρεμβάσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν πριν από τις δικές σας πληροφορίες (ΦΠΑ στα τρόφιμα) τις οποίες όμως, πρέπει να ενσωματώνεται σε αυτό το σχέδιο. Είναι κρίσιμο να δείχνουμε προς τα έξω και προς τα μέσα ότι προσχωρούμε με σύνεση” .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ