Μειωμένα ενοίκια: Χαμός με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τις… μισές πληρωμές – Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Ώρα πληρωμών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υποχρεώθηκαν είτε να μην εισπράξουν ενοίκια τον Ιανουάριο ή να τα πάρουν «κουρεμένα»: Αναστάτωση πάντως προκλήθηκε σε ομάδες που διατηρούν χιλιάδες ιδιοκτήτες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν αρκετοί εξ’ αυτών διαπίστωσαν ότι πληρώθηκαν τις… μισές ή και λιγότερες αποζημιώσεις από αυτές που περίμεναν.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η αποζημίωση ενοικίου διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, με άλλα λόγια δεν είναι ένα ενιαίο και συγκεκριμένο ποσό, αλλά διαθέτει πολλές ταχύτητες. Άλλα ποσά χορηγεί το Κράτος για ένα… απλό «κούρεμα» και διαφορετικά ποσά για «μηδενικό» ενοίκιο.

«Χαμός» με τις… πρώτες πληρωμές

Όπως είναι επίσης γνωστό, ενίοτε οι πληρωμές γίνονται κατά «κύματα»: Την Παρασκευή λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών -και παρά το γεγονός ότι είχε «σημειώσει» ως βασική ημερομηνία πληρωμών τη σημερινή ημέρα Δευτέρα 22 Μαρτίου- προχώρησε στην καταβολή αποζημιώσεων σε μια «φουρνιά» δικαιούχων. Εξέλιξη όμως που αν και θετική τελικά προκάλεσε αλαλούμ και έναν μικρό χαμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Τον «χορό» έσυραν κυρίως ιδιοκτήτες ακινήτων που έτυχε να νοικιάζουν δύο ή και περισσότερους χώρους, τον ένα σε πληττόμενη επιχείρηση και τον άλλο σε κλειστή με κρατική εντολή. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικού ύψους αποζημιώσεις.

Την Παρασκευή λοιπόν ιδιοκτήτες με ενοικιαστές που έχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ποσά που αντιστοιχούσαν στο 20% των μισθωμάτων που στερήθηκαν επειδή ο ενοικιαστής τους ήταν πληττόμενη επιχείρηση, όχι όμως και το 80% που έπρεπε να πάρουν από το κράτος για τα ακίνητα όπου μισθωτές ήταν επιχειρήσεις με κατεβασμένα ρολά. Και κάπου εκεί προέκυψε ότι σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αποδόθηκαν οι «μικρές» αποζημιώσεις (20%) και όχι οι μεγάλες (80%) που έπρεπε να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς όσοι δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκια τον Ιανουάριο!Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ