Με email η διαπραγμάτευση

Με email η διαπραγμάτευση 

 

Με email και τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική πλευρά μέχρι την -άγνωστη προς το παρόν- επάνοδο των εκπροσώπων των πιστωτών, μετά την ολοκλήρωση και της απογευματινής συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου, η τρόικα αποδέχεται την κατάθεση του προϋπολογισμού από το υπουργείο Οικονομικών χωρίς να υπάρχει συμφωνία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η ίδια πηγή τόνισε «δεν έχω την εντύπωση ότι υπάρχει πρόθεση καθυστέρησης από καμία πλευρά».

Ενδεικτικό των δυσκολιών που υπάρχουν στο κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014 είναι ότι η τρόικα μετρά ακόμα και το ευρώ στην απόδοση των μέτρων που προτείνει το οικονομικό επιτελείο, όπως για παράδειγμα, στα έσοδα που θα προέρθουν «αυτόματα» από την ανάκαμψη της οικονομίας. το υπουργείο Οικονομικών είχε εγγράψει πρόσθετα έσοδα 300 εκατ. ευρώ από το «recovery», ποσό το οποίο η τρόικα χαμηλώνει σε 120 – 150 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τον κωδικό εσόδων που θα προκύψουν από τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και διοίκησης η τρόικα προσαρμόζει τα 380 εκατ. ευρώ της ελληνικής πλευράς σε 350 εκατ. ευρώ. 

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «υπάρχει πρόοδος αποδέχονται πλήρως το να καταθέσουμε προϋπολογισμό αύριο. Αποδέχονται ότι δεν είναι κείμενο εκτός τόπου και χρόνου. Το κάθε κείμενο του προϋπολογισμού μπορεί να αλλαχτεί ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όμως επί αυτής της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει ποτέ».

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο να είμαστε έτοιμοι στις 9 Δεκεμβρίου. Στόχος που θέλει και η τρόικα να επιτευχθεί. Υπήρξε πρόοδος που θα γίνεται πιο έντονη το επόμενο διάστημα καθώς δεν έχω την εντύπωση ότι υπάρχει καθυστέρηση και από τις δύο πλευρές». Συμπλήρωσε ότι ο προϋπολογισμός θα  έχει συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ποσά που προσδοκάται να εισπραχτούν από αυτές.

 

Πηγή:euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ